ΜΙΚΡΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Σεμινάριο υποκριτικής
20-21 Δεκεμβρίου
ΜΙΚΡΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Σεμινάριο υποκριτικής
Πληροφορίες
Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ / Τσιμισκή)
Τηλέφωνο: 2310 230013
Ώρες ταμείου: Δευτέρα - Παρασκευή: 09:30-13:30 & 17:30-21:30 | Σαββάτο & Κυριακή: 09:30 - 21:30
Σεμινάριο υποκριτικής
Με τον Χρήστο Καρασαββίδη
ΜΙΚΡΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Σεμινάριο υποκριτικής
Με τον Χρήστο Καρασαββίδη
20-21 Δεκεμβρίου
Στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ
Στο Tempus Verum – Εν Αθήναις, έχει στηθεί εδώ και δύο χρόνια –υπό την εποπτεία του Δημήτρη Λάλου- μια «Μικρή Ακαδημία». Ο καθιερωμένος, πλέον, θεσμός έχει ως στόχο να εδραιωθεί ως ένας πυλώνας μεταπτυχιακής θεατρικής και κινηματογραφικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό η Μικρή Ακαδημία θα ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Αυλαία.
Αυτή τη φορά η Μικρή Ακαδημία διοργανώνει ένα εντατικό σεμινάριο υποκριτικής από τον σκηνοθέτη, συγγραφέα και ηθοποιό Χρήστο Καρασαββίδη.
Δια βίου μάθηση και πειραματισμός
Η «Μικρή Ακαδημία» ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018, ενώ συνεχίστηκε και με κάποια σεμινάρια στη διάρκεια της χρονιάς. Η περσινή προσέλευση μεγάλη, η αποδοχή θερμή, θετικός ο απολογισμός γι’ αυτό το νέο εγχείρημα που ήρθε με προσδοκία να μείνει. Ο στόχος του φετινού χειμερινού κύκλου σεμιναρίων είναι ο ίδιος. Όπως σημειώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου Tempus Verum-Εν Αθήναις, Δημήτρης Λάλος: «Δημιουργήσαμε μια Ακαδημία Ελευθέρων σπουδών που απευθύνεται σ’ επαγγελματίες του χώρου για την μετεκπαίδευση αλλά και την δια βίου μάθηση. Όπως σε κάθε τέχνη, έτσι και στην τέχνη του θεάτρου, κάθε επαγγελματίας συνεχίζει την εκπαίδευσή του ακόμα και στα βαθιά γεράματα, δουλεύοντας διαρκώς την εγρήγορση, την επικοινωνία αλλά και την αλήθεια πάνω στη σκηνή. Ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες μεθόδους και τις τάσεις που επικρατούν παγκοσμίως, έτσι ώστε να βρίσκεται στο εδώ και τώρα. Στον παλμό του σύγχρονου θεάτρου, εξαλείφοντας έτσι τις αποστάσεις ανάμεσα στο παλιό και το νέο, δημιουργώντας το ένα και μοναδικό παίξιμο που ενδιαφέρει την τέχνη του 21ου αιώνα: το αληθινό. Στα παραπάνω στοχεύει να συμβάλει η Μικρή Ακαδημία».
Πιο αναλυτικά:
Ένα εντατικό σεμινάριο υποκριτικής στο οποίο θα εξερευνήσουμε τις τεχνικές διαχείρισης του ποιητικού λόγου, ενώ ταυτόχρονα θα ασκηθούμε στη διαδικασία μελέτης ρόλων μέσω ασκήσεων που ενεργοποιούν τη φαντασία του ηθοποιού – performer.
Εισηγητής:
Χρήστος Καρασαββίδης
Σκηνοθέτης, συγγραφέας, ηθοποιός, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (2014), εκπαιδευμένος στο σύστημα Στανισλάφσκι από τον Α. Μανωλικάκη και μέλος των Νέων Θεατρικών Συγγραφέων του Εθνικού Θεάτρου.
Έχει σκηνοθετήσει στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου («Lolita Reversed»), στο Θέατρο Επί Κολωνώ («Lolita Reversed»), στο Tempus Verum – Εν Αθήναις («Τα Τέσσερα Κοριτσάκια»), στο θέατρο Θησείον («Περσινές Βροχές»), στο Bios («Μη Χορέψεις») κ.α.
Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης, του Φεστιβάλ Αθηνών, του θεάτρου Άλφα.Ιδέα, του Bios κα. ενώ διετέλεσε βοηθός σκηνοθέτη του Δ. Χρονόπουλου σε παραστάσεις στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Έχει συγγράψει έξι θεατρικά έργα, τα οποία έχουν όλα ανέβει στο θέατρο.
Είναι ένας από τους νεότερους σκηνοθέτες που σκηνοθέτησαν στο Εθνικό Θέατρο ενώ είναι ο καλλιτεχνικός επιμελητής του Adapt Festival στο Tempus Verum – Εν Αθήναις.
Πληροφορίες
Στη σελίδα του Θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ: https://www.avlaiatheater.gr/
Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ / Τσιμισκή)
Τηλέφωνο: 6976458526 / 2310 230013
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 20-21 Δεκεμβρίου 2019
Ώρες: 20/12: 12.30-17.30 & 21/12: 13.00-16.00
Κόστος συμμετοχής: 80€
Αιτήσεις συμμετοχής: αποστολή βιογραφικού στο email: tempusverum.academy@gmail.com
Facebook: @Tempus Verum’s ̏Μικρή Ακαδημία̏ – Θεσσαλονίκη
Γιάννης Δαλάκας;
Γραφείο Τύπου /Επικοινωνία | Ticketing
Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ Τσιμισκή 136, (Πλατεία ΧΑΝΘ)
T 2310 230013