8 - 9 Ιουνίου

Βάλε τη ζακέτα σου

Πληροφορίες

Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ / Τσιμισκή)
Τηλέφωνο: 2310 230013
Ώρες ταμείου Θεάτρου Αυλαία:
Δευτέρα - Παρασκευή: 10:30-13:30 & 17:30-21:30 | Σαββάτο & Κυριακή: 09:30 - 21:30

Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιουνίου, στις 21:00

“ΒΑΛΕ ΤΗ ΖΑΚΕΤΑ ΣΟΥ”

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 & ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 21:00 / ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ,

 

Όταν τα βιώματα γίνονται θεατρική δράση

Τι θα γινόταν αν κάναμε όλοι θέατρο τις στιγμές που νιώσαμε να κατεδαφίζεται η σχέση μας με τους γονείς μας, ή η σχέση μας με τα παιδιά μας; Πόσο μπορούν οι σχέσεις μας να μείνουν ίδιες, όταν κατεδαφίζονται οι σταθερές μας;

Η παράσταση «Βάλε τη Ζακέτα σου» είναι αποτέλεσμα βιωματικής δουλειάς, και αφορά στην αποδόμηση της σχέσης γονέα-παιδιού. Τα μέλη της ομάδας έγραψαν, και παρουσιάζουν τα δικά τους βιώματα, που εκπροσωπούν τα βιώματα όλων μας. Πόσο τελικά μας σημάδεψε η σχέση μας με τους γονείς μας; Πόσο μπορούμε να ξεφύγουμε από τους εγγεγραμμένους ρόλους της μαμάς και του μπαμπά; Η παράσταση στοχεύει στην αφύπνιση των στερεοτύπων για τους παραδοσιακούς ρόλους γονιού που προωθεί η σημερινή Ελληνική Κοινωνία.

Η ομάδα ΑΠΟΔΡΑΣΗ

H θεατρική ομάδα ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ δημιουργήθηκε από ενήλικες (που δεν έχουν καμία επαγγελματική σχέση με το χώρο του θεάτρου) με στόχο να μετατρέψουν την καθημερινότητα τους σε θεατρική δράση. Tα μέλη της έχουν δουλειές, υποχρεώσεις, παιδιά, κατοικίδια, συζύγους, γονείς, πεθερές, προθεσμίες, και σίδερο, και ψάχνουν όχι μόνο να αποδράσουν από όλα αυτά μέσα από το θέατρο, αλλά και να εκφράσουν την καθημερινότητα τους μέσα από αυτό. Τα μέλη της ομάδας βιώνουν χαρές, απώλειες, συγκρούσεις, απογοητεύσεις, κούραση (πολλή κούραση), φόβο, ενθουσιασμό, και όλα αυτά τα φέρνουν μαζί τους, τα κάνουν σενάριο, κίνηση, αυτοσχεδιασμό, και στο τέλος θεατρική παράσταση.

Έτσι η ομάδα ΑΠΟΔΡΑΣΗ προσφέρει μια διαφορετική ματιά στην σχέση πραγματικότητα-θέατρο, καθώς η πραγματικότητα των ηθοποιών  γίνεται θέατρο, και το θέατρο την ηθοποιών, είναι η πραγματικότητα των θεατών.

Μέσα σε μία πόλη με πλούσια σε θεατρική δράση όπως είναι η Θεσσαλονίκη, η ομάδα ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ θέλει απλά να δείξει ότι η ζωή μας μπορεί να γίνει θέατρο.

Tι συμβαίνει όταν ένας προγραμματιστής, μια καθηγήτρια Πανεπιστημίου, μία λογίστρια, ένας υπεύθυνος πάρτυ, μία σκηνοθέτης, θυμούνται… τη μαμά τους;

Σχετικά άρθρα:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μάθε πρώτος όλα όσα συμβαίνουν στο θέατρο Αυλαία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μάθε πρώτος όλα όσα συμβαίνουν στο θέατρο Αυλαία

Theater is a verb before it is a noun,
an act before it is a place

X