17 Ιανουαρίου – 14 Φεβρουαρίου 2024

Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι

Πληροφορίες

Θέατρο Αυλαία: Τσιμισκή 136, (Πλατεία ΧΑΝΘ)
Τ 2310 230013
Ώρες ταμείου: Δευτέρα - Παρασκευή: 17:30-21:30 | Σάββατο & Κυριακή: 09:30 - 21:30

Αγοράστε τα εισιτήρια σας, κάνοντας κλικ εδώ

Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι

Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Νικόλας Ανδρουλάκης

17 Ιανουαρίου – 14 Φεβρουαρίου 2024

στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

 

Ηλίθιο encore

Μετά τα απανωτά sold-out ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι αφικνείται για μια επιπλέον φορά, ανήμερα της ημέρας των απανταχού ερωτευμένων.

Κι ο πραγματικός βιωματικός πρίγκιπας Μίσκιν Νικολάγιεβιτς του Νικόλα Ανδρουλάκη επιστρέφει σαν σε άλλη Αγία Πετρούπολη, στην Θεσσαλονίκη για μια θεόγυμνη εξομολογητική παράσταση, χωρίς σκηνικά, χωρίς τίποτα πια, με μια πελώρια κατακόκκινη ανθοδέσμη, στην σκηνή.

Σκέτος αυτός κι ο έρωτας. Στο ηλίθιο ταξίδι για την αγαθοσύνη και την αγάπη άνευ όρων.

Τετάρτη 14 Φλεβάρη

 

Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι

Ένας Ηλίθιος σημερινός, αληθινός, που ζει ανάμεσά μας κι ασκείται καθημερινά να εκφράζεται με ορθό λόγο και ν’ αγαπάει άνευ όρων.

Και μπορείς να τον καλέσεις κι εσύ. Να βοηθήσει σε κάποιο πρόβλημα, να συμφιλιώσει μια σχέση, να λύσετε έναν κόμπο, να στοχαστείτε, να ασκηθείτε μαζί. Στα αστεία, στα σοβαρά, στα δύσκολα, στα ωραία. Να γίνει ο προβληματολόγος σου, που λέγαμε παιδιά. Στην ασκητική του πώς να γίνουμε Ηλίθιοι του Ντοστογιέφσκι. Όλοι οι άνθρωποι, όλα τα πλάσματα, όλες οι ψυχές. Αφού αυτό είναι το νόημα. Η ευτυχία στη συνύπαρξη. Ή ό,τι θες εσύ.

Κι ο Ηλίθιος αυτός ζει κι αναπνέει κανονικά, μήνες τώρα, σαν από πάντα, 24/7. Εργάζεται ως παιδαγωγός κι ανιματέρ, γνωρίζεται με όλο τον κόσμο στον ενικό, κάνει κοινωνικές δράσεις και παρεμβάσεις, από θεατρικά βραβεία στο Μέγαρο μέχρι δίκες για την καταδυνάστευση της φύσης από τους μεγαλοεργολάβους στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Κι όπου χρειαστεί. Με κοστούμι ή με παντόφλες ή με γαλότσες ή όπως προκύψει. Δίνει το τηλέφωνό του χωρίς δεύτερη σκέψη κι όσα υπόσχεται τα πραγματοποιεί.

Και να θυμάστε, Ηλίθιο τον έλεγαν οι άλλοι.

Ο Νικόλας Ανδρουλάκης μας καλεί σε μια παράσταση πραγματικότητας που θα ξεκινάει ως διάλεξη, σαν ένα παράξενο χωριάτικο TEDx των αρχών της δεκαετίας του ’90 και θα εξελίσσεται σε μια προσωπική κατάθεση ψυχής, σε ένα εξομολογητικό σάλτο μορτάλε, μέχρι να λιώσει σαν κερί και να αναστηθεί, έτσι που βαθαίνει κι ανοίγει η ψυχή. Μες απ’ τα σκοτάδια, προς το φως κάθε μας ρόλου, κάθε χαρακτήρα. Έτσι που γράφουμε εαυτό. Κάθε μέρα, λίγο λίγο, απ’ την αρχή.

Στην πρώτη καθ’ ολοκληρίαν εφαρμογή της μεθόδου του Θεάτρου της Πραγματικότητας, όπως εξελίσσεται τα τελευταία πέντε χρόνια, φιλοσοφικά, δραματουργικά, ερμηνευτικά.

 

* Παρακολουθήστε ως την πρεμιέρα το ζωντανό ημερολόγιο του Ηλίθιου όπως ανακαλύπτει το Tik Tok, σαν εξωγήινος μες στον χαμό εκεί, @the_idiot_of_dostoyevsky

 

Δραματουργία-σκηνοθεσία:

Νικόλας Ανδρουλάκης

Για το έργο αυτό βοήθησαν αληθινά όλοι οι συνεργάτες κι οι συνοδοιπόροι της ζωής του Ηλίθιου

Την παράσταση την ερμηνεύουμε ήδη όλοι μαζί

Παραγωγή:

Ντουέντε

 

Πληροφορίες

www.avlaiatheater.gr

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ: Τσιμισκή 136, (Πλατεία ΧΑΝΘ)

Τηλέφωνο: 2310 230013

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 17 & 31 Ιανουαρίου και 7 & 14 Φεβρουαρίου, στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 17€ κανονικό, 12€ φοιτητικό, ανέργων

Προπώληση: Ταμείο θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ & more // Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι | Εισιτήρια online

 

T       2310 230013

W       www.avlaiatheater.gr/

in        |           fb        |           yt

* Παρακολουθήστε ως την πρεμιέρα το ζωντανό ημερολόγιο του Ηλίθιου όπως ανακαλύπτει το Tik Tok, σαν εξωγήινος μες στον χαμό εκεί, @the_idiot_of_dostoyevsky

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μάθε πρώτος όλα όσα συμβαίνουν στο θέατρο Αυλαία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μάθε πρώτος όλα όσα συμβαίνουν στο θέατρο Αυλαία

Theater is a verb before it is a noun,
an act before it is a place

X