12-15 Δεκεμβρίου

ΜΙΚΡΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ – MASTERCLASS

Πληροφορίες

Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ / Τσιμισκή)
Τηλέφωνο: 2310 230013
Ώρες ταμείου: Δευτέρα - Παρασκευή: 09:30-13:30 & 17:30-21:30 | Σαββάτο & Κυριακή: 09:30 - 21:30

Masterclass υποκριτικής
Με τον Δημήτρη Λάλο & τον Κώστα Φιλίππογλου

ΜΙΚΡΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ – MASTERCLASS

Masterclass υποκριτικής
Με τον Δημήτρη Λάλο & τον Κώστα Φιλίππογλου
12-15 Δεκεμβρίου
Στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

Στο Tempus Verum – Εν Αθήναις, έχει στηθεί εδώ και δύο χρόνια –υπό την εποπτεία του Δημήτρη Λάλου- μια «Μικρή Ακαδημία». Ο καθιερωμένος, πλέον, θεσμός έχει ως στόχο να εδραιωθεί ως ένας πυλώνας μεταπτυχιακής θεατρικής και κινηματογραφικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό η Μικρή Ακαδημία θα ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Αυλαία.

 

Στην πρώτη αυτή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ένα masterclass υποκριτικής εκπαίδευσης σε λόγο και σώμα, διάρκειας 20 ωρών, από τον Δημήτρη Λάλο και τον Κώστα Φιλίππογλου.

 

Δια βίου μάθηση και πειραματισμός

Η «Μικρή Ακαδημία» ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018, ενώ συνεχίστηκε και με κάποια σεμινάρια στη διάρκεια της χρονιάς. Η περσινή προσέλευση μεγάλη, η αποδοχή θερμή, θετικός ο απολογισμός γι’ αυτό το νέο εγχείρημα που ήρθε με προσδοκία να μείνει. Ο στόχος του φετινού χειμερινού κύκλου σεμιναρίων είναι ο ίδιος. Όπως σημειώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου Tempus Verum-Εν Αθήναις, Δημήτρης Λάλος: «Δημιουργήσαμε μια Ακαδημία Ελευθέρων σπουδών που απευθύνεται σ’ επαγγελματίες του χώρου για την μετεκπαίδευση αλλά και την δια βίου μάθηση. Όπως σε κάθε τέχνη, έτσι και στην τέχνη του θεάτρου, κάθε επαγγελματίας συνεχίζει την εκπαίδευσή του ακόμα και στα βαθιά γεράματα, δουλεύοντας διαρκώς την εγρήγορση, την επικοινωνία αλλά και την αλήθεια πάνω στη σκηνή. Ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες μεθόδους και τις τάσεις που επικρατούν παγκοσμίως, έτσι ώστε να βρίσκεται στο εδώ και τώρα. Στον παλμό του σύγχρονου θεάτρου, εξαλείφοντας έτσι τις αποστάσεις ανάμεσα στο παλιό και το νέο, δημιουργώντας το ένα και μοναδικό παίξιμο που ενδιαφέρει την τέχνη του 21ου αιώνα: το αληθινό. Στα παραπάνω στοχεύει να συμβάλει η Μικρή Ακαδημία».

 

Πιο αναλυτικά:

Στο σεμινάριο αυτό θα αναπροσδιορίσουμε την έννοια της «μεθόδου» και μέσω της αρνητικής εκμάθησης (via negativa), θα ξεκαθαρίσουμε τα κατάλοιπα τον διαφόρων τεχνικών και θα αναδομήσουμε έναν καθαρό δρόμο προσέγγισης μέσα από της δικές μας αναφορές.

Ενώ παράλληλα με άξονα το σωματικό – δημιουργικό θέατρο και εστιάζοντας στις τεχνικές του Ζακ Λεκόκ, θα δώσουμε έμφαση σ’ ένα συλλογικό τρόπο δουλειάς που στηρίζεται στη διαίσθηση, τον αυθορμητισμό, την αυτενέργεια και αξιοποιεί τις προσωπικές εμπειρίες διερευνώντας και μετασχηματίζοντάς τις, με τον αυτοσχεδιασμό και τον πειραματισμό.

 

Έτσι, θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στα άκρα αναζητώντας την βαθύτερη ενέργεια που φέρει ο ηθοποιός πάνω στην σκηνή.

 

Το masterclass απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, απόφοιτους-σπουδαστές δραματικών σχολών, καθώς και σε οποιονδήποτε έχει ουσιαστική τριβή με το αντικείμενο

 

Εισηγητές:

Δημήτρης Λάλος

Ο Δημήτρης Λάλος είναι ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Επί Κολωνώ. Το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο Δημήτρης Χορν. Συνεργάστηκε με τους παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτες Ολιβιέ Πι στο φεστιβάλ Αβινιόν και τον Λουντοβίκ Λαγκάρτ στη Comedie de Reims για το Εθνικό Θέατρο.   Έχει διδάξει υποκριτική στο θέατρο Επί Κολωνώ, στο Bios και στο «Ακαδημία Πλάτωνος».

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σκηνοθέτης και είναι ιδρυτής της εταιρίας θεάτρου Tempus Verum αλλά και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου TempusVerum-Εν Αθήναις.

 

Κώστας Φιλίππογλου

Ο Κώστας Φιλίππογλου είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος θεάτρου. Από το 1999 δουλεύει κυρίως στο εξωτερικό με τη θεατρική ομάδα Complicité και έχει παίξει στο National theater του Λονδίνου, στο Bouffes du Nord του Πήτερ Μπρουκ κ.α.

Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις για την Επίδαυρο, διάφορα Δη.πε.θε. και το ελεύθερο θέατρο.

Ως δάσκαλος θεάτρου έχει διδάξει σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και στη Νέα Υόρκη, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ιδρύσει την δική του σχολή – εργαστήρι στην Αθήνα όπου διδάσκει σωματικό – δημιουργικό θέατρο.

 

Πληροφορίες

Στη σελίδα του Θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ: https://www.avlaiatheater.gr/

Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ / Τσιμισκή)

Τηλέφωνο: 6976458526 / 2310 230013

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 12-15 Δεκεμβρίου 2019

Ώρες: 14.00-19.00

Κόστος συμμετοχής: 195€

Αιτήσεις συμμετοχής: αποστολή βιογραφικού στο email: tempusverum.academy@gmail.com

Facebook: @Tempus Verum’s ̏Μικρή Ακαδημία̏ – Θεσσαλονίκη

 

Γιάννης Δαλάκας;

Γραφείο Τύπου /Επικοινωνία | Ticketing

 

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ Τσιμισκή 136, (Πλατεία ΧΑΝΘ)

T       2310 230013

W        www.avlaiatheater.gr/

in        |           fb        |           yt

Το masterclass απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, απόφοιτους-σπουδαστές δραματικών σχολών, καθώς και σε οποιονδήποτε έχει ουσιαστική τριβή με το αντικείμενο

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μάθε πρώτος όλα όσα συμβαίνουν στο θέατρο Αυλαία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μάθε πρώτος όλα όσα συμβαίνουν στο θέατρο Αυλαία

Theater is a verb before it is a noun,
an act before it is a place

X