5 Νοεμβρίου 2023

Κλεονίκη Δρούγκα / ξεκάθαρο κρύο

Πληροφορίες

Θέατρο Αυλαία: Τσιμισκή 136, (Πλατεία ΧΑΝΘ)
Τ 2310 230013
Ώρες ταμείου: Δευτέρα - Παρασκευή: 17:30-21:30 | Σάββατο & Κυριακή: 09:30 - 21:30

Κλεονίκη Δρούγκα | ξεκάθαρο κρύο

5 Νοεμβρίου 2023

 

την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, και ώρα 17.30 στο Θέατρο Αυλαία, Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 136) παρουσιάζεται η νέα ποιητική συλλογή της Κλεονίκης Δρούγκα ξεκάθαρο κρύο

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Λίνα Νικολακοπούλου: ποιήτρια, στιχουργός, Κώστας Κρεμμύδας: εκδότης περ. «Μανδραγόρας» και η ποιήτρια Αλεξάνδρα Μπακονίκα.

Θα διαβάσουν ποιήματα οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ Ελευθερία Τέτουλα και Δημήτρης Τσιλινίκος.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι μουσικοί Γιώργος Καραβελάκης, Διευθυντής της Μονάδας Γραφικών Τεχνών ΚΕΘΕΑ «Σχήμα και Χρώμα» και Εύη Κουτσαυτάκη. Θα συντονίσει ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Κουντουράς

 

Η δεύτερη ποιητική συλλογή της Κλεονίκης Δρούγκα, ξεκάθαρο κρύο, έρχεται να συμπληρώσει τις άριστες εντυπώσεις της περσινής της δημιουργίας με τίτλο οκλαδόν με τον χρόνο.  Το βιβλίο χωρίζεται σε επτά ενότητες: Σπανίως ζητώ χάρες, Ο περί-ποίηση(ς) λόγος, Μικρές ήττες, Μικρές νίκες, Έρωτας οριοβάτης, Μα φάσεις όλοι περνάμε και Όλα είναι δρόμος.

Μέσα από την οξύνοια λόγου και την εύστοχη αναδιάταξη των απλών λέξεων προκύπτει η συγκίνηση, η έκπληξη, αυτό το ευχάριστο ξάφνιασμα. Γραφή ώριμη, καθαρή με ζωντάνια διαρθρωμένη αλλά ταυτοχρόνως λεπταίσθητη ακόμη κι όταν μοιάζει δυνατά να αναρωτιέται:

[ ] Αιφνίδια γρατζουνάς στο μάγουλο

τα λέπια εικόνων νεκρών

στο μυαλό σου σπαρταρά το γατάκι.

 

Δύο οι λύπες

σε ακουμπάν με το χνούδι τους.

 

Η Κλεονίκη Δρούγκα είναι πτυχιούχος Φιλοσοφικής ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος. Οι ιδεολογικοί προσανατολισμοί της στρέφονται σε σενάριο – κινηματογράφο, ποίηση, πεζογραφία και εκπαίδευση.  Έχει εκδώσει ένα βιβλίο, επιστημονικά άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, εισηγήσεις της σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων και ποιήματα-διηγήματα σε ποικίλα λογοτεχνικά περιοδικά. Συνέγραψε σενάρια μικρού μήκους ταινιών μυθοπλασίας και συνεργάστηκε σε ταινίες τεκμηρίωσης, με βραβεύσεις σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Εργάζεται στο Τμήμα Κινηματογράφου, Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ ως μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), με διδακτικό αντικείμενο «Σενάριο».

 

T       2310 230013

W       www.avlaiatheater.gr/

in        |           fb        |           yt

**Η παράσταση περιέχει διαλόγους με υβριστικό περιεχόμενο και ακούγονται δυνατοί κρότοι από πυροβολισμούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μάθε πρώτος όλα όσα συμβαίνουν στο θέατρο Αυλαία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μάθε πρώτος όλα όσα συμβαίνουν στο θέατρο Αυλαία

Theater is a verb before it is a noun,
an act before it is a place

X