31 Μαΐου - 2 Ιουνίου

DARK MATTER(S)

Πληροφορίες

Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ / Τσιμισκή)
Τηλέφωνο: 2310 230013
Ώρες ταμείου Θεάτρου Αυλαία:
Δευτέρα - Παρασκευή: 10:30-13:30 & 17:30-21:30 | Σαββάτο & Κυριακή: 09:30 - 21:30

Παραστάσεις: Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Ιουνίου 2019
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος: 12 Ευρώ κανονικό & 8 Ευρώ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, ατέλειες ηθοποιών και σπουδαστών δραματικών σχολών), 6 Ευρώ για ομαδικά εισιτήρια άνω των 10 ατόμων (αφορά σπουδαστές δραματικών σχολών και σχολών χορού)
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 6909 404158, 6906 566933

Η ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ VIS MOTRIX παρουσιάζει την νέα της παραγωγή DARK MATTER(S) σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Γεράρδου και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το σύμπαν καταφέρνει ένα φαινομενικά αδύνατο επίτευγμα. Οι γαλαξίες περιστρέφονται με τέτοια ταχύτητα που κανονικά δεν θα μπορούσαν να κρατηθούν στη θέση τους με βάση την βαρύτητα που παράγει η μάζα τους. Υπάρχει μια αόρατη και μη ανιχνεύσιμη μορφή ύλης που καταφέρνει να παράγει την βαρύτητα που απαιτείται για την συνοχή και ακεραιότητα του συμπαντικού συστήματος. Αυτή η παράξενη και άγνωστη ουσία είναι η ‘σκοτεινή ύλη’. Αποτελεί το 84% της συνολικής ύλης του σύμπαντος και είναι ο συνδετικός ιστός, το αόρατο σκοινί που κρατά τα αστρικά σώματα και τα δομικά στοιχεία του σύμπαντος ενωμένα μεταξύ τους.

Ανάμεσα στο ορατό και το αόρατο, το φανερό και το κρυμμένο, η παράσταση δημιουργεί έναν κόσμο, αντικατοπτρισμό του πραγματικού. Εκεί οι χορευτές θα πουν τη δική τους ιστορία για τον κρυφό, το σκοτεινό εαυτό μας, για τη ‘σκοτεινή ύλη’ που μοιράζεται το μυαλό και το σώμα μας. Ο κόσμος της παράστασης ξεκινάει από ένα τοπίο / καθρέφτη του υποσυνείδητου εαυτού, της πραγματικότητας που αποκαλύπτεται μέσα από τις ρωγμές του. Ένας αόρατος κόσμος, όπου η ‘σκοτεινή ύλη’ φανερώνεται. Δεν εκπέμπει φως, ούτε άλλη ακτινοβολία, δεν μπορεί να ειδωθεί, ούτε να ανιχνευθεί. Υπάρχει και επηρεάζει τα πράγματα και την ορατή ύλη μέσα από την βαρυτική της επίδραση.

Ποιοι είμαστε, πόσο ορατές είναι οι πραγματικές σκέψεις μας, οι επιθυμίες μας, οι πράξεις μας, η απραξία μας; Μια αναζήτηση που διαρκεί αιώνες, ένας ατέλειωτος διάλογος με τον εαυτό μας. Δεν είμαστε κακοί, ούτε καλοί. Στον κόσμο της παράστασης η ‘σκοτεινή ύλη’ δημιουργεί και καταστρέφει ανενόχλητη, βρίσκει χώρους αμφιβολίας και παράβασης, χωρίς να γίνεται αντιληπτή, παρά μόνο από τις ελκτικές δυνάμεις που ασκεί.

Οι χορευτές, σώματα ενός ορατού και αόρατου κόσμου ταυτόχρονα, συνυπάρχουν, επηρεάζουν και επηρεάζονται. Άλλοτε κρατούν τα νήματα που ενώνουν τον κόσμο τους σφιχτά και άλλοτε διακινδυνεύουν το χάος και την αταξία, παίρνοντας το ρίσκο να τον δουν να διαλύεται. Για να κρατήσουν τον κόσμο τους ενωμένο χρειάζεται να καταδυθούν όσο πιο βαθιά μέσα στην ‘σκοτεινή ύλη’.

Χορογράφος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΑΡΔΟΣ
Μουσική: ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Σκηνικά – Κοστούμια: ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗ
Βοηθός χορογράφου: ΠΕΠΗ ΚΕΗ
Κατασκευή κοστουμιών: ΕΛΕΝΗ ΧΑΣΙΩΤΗ
Σχεδιασμός φωτισμού: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΑΡΔΟΣ
Σχεδιασμός αφίσας: ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ

Χορευτές
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΑΡΔΟΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΛΙΟΣ, ΑΡΕΤΗ ΜΙΧΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΗ, ΣΤΕΛΛΑ ΤΟΠΑΛΙΔΟΥ, GAL ROBISSA

 

Παραστάσεις: Παρασκευή 31 Μαϊου 2019, Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Ιουνίου 2019
Ώρα έναρξης: 21.00
Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136 Θεσσαλονίκη
Είσοδος: 12 Ευρώ κανονικό & 8 Ευρώ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, ατέλειες ηθοποιών και σπουδαστών δραματικών σχολών), 6 Ευρώ για ομαδικά εισιτήρια άνω των 10 ατόμων (αφορά σπουδαστές δραματικών σχολών και σχολών χορού)
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 6909 404158, 6906 566933

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ VIS MOTRIX
Η Ομάδα Χορού Vis Motrix δημιουργήθηκε από τον χορογράφο Κωνσταντίνο Γεράρδο και έχει στόχο την υποστήριξη και προαγωγή της τέχνης του σύγχρονου χορού μέσα από την δημιουργία και παρουσίαση παραστάσεων σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου, μέσα από το εκπαιδευτικό της έργο και τη συνεργασία με άλλους χορογράφους, χορευτές και ομάδες χορού για την συνδημιουργία καλλιτεχνικών έργων ή για την διοργάνωση σεμιναρίων χορού.
Από την ίδρυσή της το 2001 μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει πάνω από 25 παραστάσεις σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου στη Θεσσαλονίκη και αλλού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι από τις παλαιότερες και γνωστότερες ομάδες χορού στη Θεσσαλονίκη με συνεχή και σταθερή παρουσία στην πόλη και συμμετοχές σε όλες τις σημαντικές διοργανώσεις (Δημήτρια, Διεθνής Μήνας Χορού, TedX, Φεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ, κλπ). Η πρώτη παράσταση με τίτλο “In Dreams” παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2001 ενώ η τελευταία με τίτλο “Nocturne” τον Μάιο του 2017. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έχει διοργανώσει δεκάδες σεμινάρια πάνω στην τεχνική του σύγχρονου χορού, τον αυτοσχεδιασμό, το Contact Improvisation και το butoh με διδάσκοντες είτε μέλη της ομάδας είτε άλλους σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Ποιοι είμαστε, πόσο ορατές είναι οι πραγματικές σκέψεις μας, οι επιθυμίες μας, οι πράξεις μας, η απραξία μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μάθε πρώτος όλα όσα συμβαίνουν στο θέατρο Αυλαία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μάθε πρώτος όλα όσα συμβαίνουν στο θέατρο Αυλαία

Theater is a verb before it is a noun,
an act before it is a place

X